Facebook Twitter LinkedIn E-mail RSS
Home Paaldans.be

Paaldans.be

Activiteiten
Hoe werkt onze vereniging?

Je inschrijving in de lessen houdt in dat je lid bent van de paaldansvereniging in Belgie waarvan ik de voorzitster ben. Deze is genaamd “Art Form” vzw en is gevestigd in de Graatakker 84 te Turnhout.

Onze leden zijn vooral meisjes en vrouwen, maar ook al enkele jongens/mannen van alle leeftijden, groot en klein, dik en dun, want bij ons help je en motiveer je mekaar, zodat we een leuke toffe groep zijn. Zo leer je ook nieuwe mensen kennen en misschien spreken jullie samen wel eens af om te carpoolen en uit te gaan, wie weet. Ze hebben allen de gemeenschappelijke delers; de paal en de sport.

Volgens de structuur van paaldans.be en de wettelijke bepalingen voor deze sport, kan er al les gevolgd worden vanaf 10 jaar.

Kampioenschappen

Prijzen kampioenschappen

Door mijn internationale ervaringen alszijnde zelf deelneemster van de kampioenschappen waarbij ik een internationale titel in de wacht sleepte, waarna ik als jurylid in verschillende panels mocht zetelen van verscheidene landskampioenschappen, begon het voor mij pas echt toen ik de allereerste Belgische Kampioenschappen (2008) organiseerde, kleinschalig maar gedurfd, doch met een groot succes. Sinds 2013 is er terug een Belgisch kampioenschap, apart van het Benelux kampioenschap, met verschillende categorieën. beginners, gevorderden en professionelen. (telkens in de maand maart).

Vastberaden als ik ben, nam ik het risico om Benelux Kampioenschappen in te richten in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 te Antwerpen.
De Sportieve en acrobatische inhoud van dit concept was van zeer hoog niveau. Een uitverkochte zaal en zeer tevreden sponsors & media waren hiervan getuige. Gezien dit succes, betreft dit nu een jaarlijks wederkerend concept als organisatie en ikzelf als ambassadrice van deze “sport”kampioenschappen en van de lage landen. Dit event vindt telkens plaats in de maand mei.

De Balgische kampioenschappen heb ik sinds 2016 doorgegeven aan 3 geweldige dames die dit fantastisch gaan verzetten. Want ik geef nu zelf (bijna) alle dagen les en studeer als verpleegkundige ;-) .